Stolt undersköterska

   

        Lek & Visa       

Stolt undersköterska

Jag började jobba i vården på 70-talet och då som extravak för svårt sjuka människor - helt utan utbildning. Det var sannerligen en utmaning och en djupgående erfarenhet. Redan då drömde jag om en utbildning till undersköterska med alla kunskaper det innebar. Men livet gick andra vägar och det var först på min 50-årsdag som jag kunde sätta på mig undersköterskebroschen. Sedan dess har jag jobba inom hemtjänsten. Jag har älskat mitt jobb och har skrivit sånger om det. För att höja yrkesstolthet och status och för att påverka.

Ni kan lyssna till några av mina hemtjänstsånger på Youtube/AnnikaChEdin

Vindarna i sinnet


2004 tilldelades jag Kommunalarbetarförbundets Eldsjälspris och det gav mig möjlighet att spela in ett album med sånger som anknyter till mitt jobb i hemtjänsten.

Jag var ensamförälder på den tiden, vilket också gav mig några av sångerna.


Här kan du provlyssna på sångerna och öppna Spotify

Sången "Vi ska göra det" handlar om ett förändringsarbete vi gjorde i min grupp 2011.

Jag vill lyfta fram hur mycket vi kan åstadkomma när vi kan påverka vår egen situation och använda all den kompetens som finns hos oss som arbetar närmast brukarna.

Jag deltog i Pecha kucha night#29 på kulturmagasinet i Sundsvall och valde att låta det handla om vad mitt jobb i hemtjänsten betytt, om att ta hand om sitt inre barn och om meningen med livet.

Pecha kucha är en presentationsmodell som har sitt ursprung i Japan, och idén är att den ska var kort och koncis. 20 bilder visas 2o sek var vilket ger tiden 6 min 40 sek för hela presentaionen.

Min pappa Joe var min idol när jag var liten, ja förresten kanske ännu mer när han blev gammal. Jag var imponerad av hur han som alltid varit så stark och frisk, klarade av att anpassa sig till de begränsningar åldrandet ofta innebär. Humorn och påhittigheten fanns alltid kvar och ger nu många roliga minnen. Klicka nedan för att höra min sång till honom

AnnikaEdin Lek&Visa 2013