Lektips till Vind och Solgunga

   

        Lek & Visa       

Lek med Vind

Rörelselekar och tips

till  Sångerna

Klicka på häftet nedan

för att ladda ner som pdf

 OM SÅNGERNA på Cd-skivan

    Jag har inspirerats till att skriva de här sångerna av egen rytm-och rörelseglädje. Min förhoppning är att melodierna och texterna ska locka till lek och utmaningar. Vi är födda med instinkten att vilja göra nya erövringar, tänja på våra gränser och utvecklas, men också till att göra riskbedömningar och vara i harmoni med egna förutsättningar.


    Musiksagan Vind och Solgunga innehåller sånger med rörelselekar, att öva balansgång, hoppa, springa, klättra, kasta boll, dansa, sjunga, härma och prova rytmer - lekar som kan vara en väg till att lära känna och i förlängningen vinna tillit till den egna förmågan.

Några av sångerna har teman som; våra sinnen, känslor, hitta i skogen, odla och en hel del funderingar om djur och natur.


    Vind och Solgunga är en saga både för stora och små barn. Du ska aldrig sluta leka, aldrig glömma bort att bära med dig fantasi och nyfikenhet som ett redskap för växande och som en nyckel till en värld av oändliga möjligheter.


Ha så kul! /Annika

AnnikaEdin Lek&Visa 2013


Här visar jag lite förslag till rörelselek till några av sångerna, men det är så klart fritt fram för egen fantasi.  😀 Ha så roligt!