Om Mig

Lek & Visa

ANNIKA EDIN

Född 1951 i Stockholm

Bor i Sundsvall

Singersongwriter, undersköterska, mamma, mormor, regnbågspensionär

 

OM MIG

 

Jag föddes i mitten av förra århundradet, till och med i ett annat årtusende om man besinnar. Det känns som en stor rikedom att ha sett andra tider, ha följt utvecklingen, både samhällets och min alldeles egna. Min privata skatt består av sånger som berättar om det jag mött och erfarit.

Min upplevelse är att ju äldre jag blir, desto mer förflyttas mitt perspektiv uppåt, eller kanske är det så jag vill se på mig själv och världen - uppifrån, som ner i ett tittskåp.

 

Jag arbetade i många år som undersköterska i äldreomsorgen, innan dess jobbade jag som fritidspedagog bland barn och unga. Under de år mina fyra barn föddes var jag väldigt mycket mamma. Så länge jag kan minnas har jag dokumenterat livet i sånger. Temat har växlat med åren, men nu när jag kan blicka tillbaks inser jag att varje gång jag satt mig ner och skrivit, så har drivkraften varit ett slags ifrågasättande kombinerat med en vision.

 

Och alltid har jag velat dela. Jag har stått på många, många scener, oftast små, nära min publik. Idag ser jag det som en fantastisk möjlighet att nå ut till många genom den geniala teknik som finns nu. Inte minst att kunna ha en egen hemsida. Tack för att ni kikar in och hälsar på.

Annika

 

 

 

AnnikaEdin Lek&Visa 2013