Andas

   

        Lek & Visa       

             Andas                   

    "Det enda jag egentligen begär är att kunna andas"

hörde jag mig själv säga till en vän, en gång när vi pratade om vad som är viktigt här i livet.

En rationell förklaring till att det var det första jag tänkte på, är att jag hade ansträngningsastma som barn. Min mamma sa att jag var allergisk mot jäkt (ordet stress fanns inte då på 50-talet). Det var en ganska klok iakttagelse av mamma, kan jag tycka nu. 

    Senare har jag själv försökt förstå. Jag kan tänka att jag omedvetet höll andan, men förmodligen var det tävling och jobbiga situationer som fick det att låsa sig. Kanske var det nån inflammation. Jag vet inte, men jag vet att det har funnits vägskäl i mitt liv, då det blivit bättre med astman och numer har jag inga problem alls.


    Att vara sann vet jag dock är en väldigt viktigt förutsättning, när det handlar om att kunna andas. Öppenhet förändrar väldigt mycket 🌈 det är nåt jag erfarit, liksom tacksamhet. Sången "En ljus melodi" handlar tex om ett sånt tillfälle.


    Vägskäl - platser där en tvingas göra val. Platser där nya dörrar öppnar sig - i ens vandring eller kanske i ens utveckling.

Vid sådana platser har jag ofta fått till mig en ny sång. Ofta handlar dessa sånger om ett sökande och samtidigt om en insikt eller ett vägval. De sångerna känns lite, när jag kan rada upp dem, som en skattkarta där jag utefter vägen hittar ledtrådar.


    1993 gav jag ut två kassettband med sånger som berättar om både ett andligt sökande och ett, ibland smärtsamt, sökande efter mig själv. Jag har känt ibland att jag har vuxit ifrån dessa sånger, och har inte delat dem så mycket. Min Gudsbild, världsbild har förändrats, eller kanske mest mitt sätt att uttrycka mig.


    Provlyssna

Nu vill jag hur som helst dela med mig av dessa sånger och har laddat upp dem på Spotify, iTunes mm och kan lägga in dem som widgets här för provlyssning.


VARSÅ GODA! 

Med Kärlek från mig 💝

    

Ett Lyckligt Ingenting                                  

   Med Blicken i det Blå

AnnikaEdin Lek&Visa 2013